Befektetőbarát Településekért Program

Szeptember 12-ig jelentkezhetnek az Észak-magyarországi települések a Befektetőbarát Településekért Programra. Ebben a régió önkormányzatai településfejlesztési szakembereinek, önkormányzati vezetőinek jelentkezését várja a Nemzeti Külgazdasági Hivatal. A régióban megvalósuló programnak Heves megye, Eger lesz a központja.

A program három (Közép- és Dél-Dunántúli, illetve az Észak-Alföldi) régióban már korábban befejeződött. Ezekre a tapasztalatokra építve folytatja a képzést az Észak-Magyarországi régióban a Nemzeti Külgazdasági Hivatal – hangzott el az esemény egri sajtótájékoztatóján. A megye területfejlesztési feladatainak egyik kiemelt célkitűzése a munkahelyteremtő gazdaságfejlesztés elősegítése. Ez befektetés-ösztönzés nélkül nem képzelhető el – mondta Szabó Róbert, a megyei közgyűlés elnöke. Ebben segíthet a Nemzeti Külgazdasági Hivatal Befektetőbarát Településekért Programja.
A régióban megvalósuló programnak Heves megye, Eger lesz a központja. Alapfeltétel, hogy a külföldi vagy belföldi befektetői szándékot a helyi önkormányzatok felkészülten tudják fogadni. E készség és tudás fejlesztésében kínál segítséget a program a Heves megyei települések számára.
A program során befektetésösztönzési stratégiai összefoglaló, marketing és háttéranyagok készülnek a résztvevő települések bevonásával, de tárgyalástechnika és kommunikáció képzést is biztosítanak a program tagjainak, amiben a Nemzeti Külgazdasági Hivatal regionális munkatársai működnek közre. Jelentkezni a HITA, vagyis a Nemzeti Külgazdasági Hivatal honlapján lehet.