Új turisztikai beruházás Noszvajon

Hivatalosan is megnyitotta kapuit Noszvajon a Bükk egyik leglátványosabb új szállodai komplexuma. Az 50 szobás hotel, családbarát szolgáltatásokkal, egyedülálló japán wellness részleggel és szabadidős programokkal kívánja a környékre csábítani a vendégeket. A beruházástól azt várják az építtetők , hogy tovább nő a térség turisztikai látogatottsága. Havonta ezer vendégéjszaka értékesítésére számítanak.

A hazai turizmus erősítése nemzetgazdasági érdek . Fontos, hogy a magyar családok ne külföldre menjenek pihenni, hanem a magyar tájakat fedezzék fel – mondta dr. Semjén Zsolt miniszterelnök- helyettes a noszvaji szálloda avató ünnepségen. Hozzátette: a magyar állam örömmel támogat minden olyan beruházást, amely erősíti a családok összetartását, ezért is támogatták a fejlesztést 365 millió forinttal az Új Széchenyi Terv keretében. Habis László országgyűlési képviselő, Eger polgármestere reményét fejezte ki, hogy a komplexum felépítése nagy mértékben járul majd hozzá a belföldi turizmus fellendüléséhez. Noszvaj természeti adottságaival, épített örökségeivel, jó minőségű boraival, gasztronómiai programjaival komoly lehetőségek előtt áll. Örömteli, hogy 28 új munkahely is létesült.
Az angol vidéki kastélyt idéző szálloda egy év alatt készült el 1 milliárd 50 millió forintból.Az erdei környezetben található hotel kiváló helyszín gyermekes családok számára.
Farkas Tamás hozzáfűzte: a szálloda következő lépésben a megújuló energiaforrásokra fog koncentrálni, de terveik között szerepel 18 további apartman, valamint a szezonalitás csökkentése érdekében az erdőben gyerekbarát Kalanderdő kialakítása is.