II. Erdészeti Nyílt Nap

A tavalyi, országosan is első egri Erdészeti Nyílt Nap ebben az évben sem maradt el. Idén jóval több mint 1500 regisztrált látogatója volt az Érsekkertben rendezett eseménynek.

dr. Jung László, a szervező Egererdő vezérigazgatója megnyitó beszédében kiemelte, ezzel a nyílt nappal is helyes képet szeretnének kialakítani az erdőről, a benne zajló folyamatokról és az erdésztársadalomról, illetve az ott folyó munkáról. A korábban meghirdetett „Minden, ami fa!” fotópályázat díjait is itt adták át, majd a meghívott vendégek a 2012-es évben az év fájának választott zselnicemeggyből is elültettek egy facsemetét. A gyerekek közben már sorra járták az egyes állomásokat, ahol erdei termékeket kóstoltak, vagy éppen a magyarországi erdők állatvilágával ismerkedtek.
Igen népszerű volt a kutyasimogató hely, de a famegmunkálás is sokakat vonzott. Idén jóval több mint 1500 regisztrált látogatója volt az Érsekkertben rendezett eseménynek. Legközelebb október 5-én a Mátrában, Mátrafüreden szerveznek majd nyílt napot.