Kínai delegáció járt Egerben

Kínai vendégek tettek látogatást hétfőn a Megyeházán. A Kanton tartományból érkezett küldöttség elsősorban a borászati befektetések lehetőségének tanulmányozására látogatott Heves megyébe.

Dinamikusan fejlődnek a kínai-magyar kapcsolatok, melynek építésében Heves megye is oroszlánrészt vállal. A megye tudatosan törekszik Kínával az üzleti kapcsolatépítésre. Ennek egyik szép példája a távol-keleti befektetők által létesített élelmiszeripari üzem Verpeléten- hangsúlyozta köszöntő beszédében Szabó Róbert, a megyegyűlés elnöke. Kiemelte: Kína egy sikeres nemzet, hazánk példát vehet gazdaságáról.
A 104 millió lakosú Kanton tartomány Kína déli részén terül el, az ázsiai ország egyik leggazdagabb régiója. A területén állítják elő a kínai GDP közel 13 százalékát. Mivel a lakosság fogyasztása folyamatosan nő, hasznosnak tartják új és jó termékek bevezetését.
A Kantoni delegáció először járt Heves megyében. A hattagú küldöttség a borgazdasági befektetések lehetőségeinek feltérképezésére több borászatban is látogatást tett.