Világcégek termékeit készítik

Szeptember 1-től közcélú adományként, öt éves időtartamra megkapja a volt 12. Sz. Általános Iskola egy részét az Agria-Humán Közhasznú Nonprofit Kft. papírüzeme és központi irodája -döntött csütörtöki ülésén a közgyűlés. A városvezetés azt ígéri: a működés ideális technikai feltételeinek biztosításához csupán az épület kisebb átalakítása szükséges, emellett a telephelyek átköltöztetése érdemben nem növeli az érintett utcák forgalmát.

Az Agria Humán Szolgáltató Kft. – az Észak-magyarországi régió egyik legnagyobb csökkent munkaképességűeket foglalkoztató társasága, jelenleg 470 munkavállalót foglalkoztat. Az 1993-ban alakult társaság többféle tevékenységet is ellát, többek között varrodája, nyomdája van; munkatársaik takarítást, porta és éjjeli őri szolgálatot vállalnak, szelektív hulladékok begyűjtését, előfeldolgozását, valamint papír termékek feldolgozását és gyártását is elvégzik. A cég az állami támogatás ellenére veszteséggel működik, ennek a kompenzálására a város az év elején 40 millió forintot biztosított számukra, stabil működésüket igyekeznek minden eszközzel elősegíteni. Ezt a célt szolgálja az is, hogy szeptember 1-től a cég papírüzemét és központi irodáját áttelepítik a 2011. nyara óta üresen álló, volt 12-es iskolába, így a cég ajándékdobozok gyártásával élvonalbeli cégeknek dolgozhatna.
A polgármester azt ígéri, a telephelyek átköltöztetése érdemben nem növeli az érintett utcák forgalmát, csupán heti négy-öt tehergépjármű közlekedéséről van szó. Örömmel jelentette be, hogy megjelent a szociális városrehabilitációval kapcsolatos pályázat, így az ott lakók életkörülményei az infrastrukturális fejlesztéseknek köszönhetően javulni fognak.