Ellenőrizték a közlekedés biztonságot – 14 iskola környéki helyszínt jártak be a szakemberek

Az iskolák környékén vizsgálta a biztonságos közlekedés feltételeit a rendőrség, a Közlekedési Felügyelet és az önkormányzat. A tanév kezdetén jelentősen megnövekszik a forgalom az intézmények környezetében. A közlekedőktől fokozott óvatosságot kérnek. A szakhatóságok munkatársai 14 iskolánál tartottak ellenőrzést.

Ennél a gyalogátkelő helynél minden szabályos volt. Az autós megállt, a kerékpáros pedig biztonságosan haladhatott át az úttesten. Pontosan ezért, a biztonságos közlekedés miatt tartott ellenőrzést tanévkezdés előtt az iskolák környékén, a rendőrség, a Közlekedési Felügyelet és az önkormányzat. Azt vizsgálták, hogy megvannak e a megfelelő felfestések, hiányoznak e jelzőtáblák vagy korlátok.
A Balassi Bálint Általános Iskolánál viszont már találtak hiányosságot. Ezeket a kidőlt, kopott korlátokat le kell cserélni. Az iskola kezdés előtt tizennégy helyszínen végeztek ellenőrzést. Így is szeretnék csökkenteni a balesetek esélyeit.
A hatóságok a nap végére négy helyszínen találtak több kisebb problémát. Ezeket mielőbb kijavíttatják. Szeptember 3-án 15 ezer diák kezdi meg a tanévet Egerben. A közlekedőktől fokozott figyelmet kérnek az iskolák környékén.