Egri szőttes

Sikeresen zárult az Eszterházy Károly Gyakorlóiskola művészeti programja, az Egri szőttes. A zenei és képzőművészeti foglalkozásokon óvodások és iskolások vettek részt.

Több mint 27 millió forintot nyert az elmúlt évben az Eszterházy Károly Gyakorlóiskola az Egri szőttes projekt megvalósításához. Bár a sikeres pályázat 2010-ben elkészült, forráshiány miatt csak 2011 szeptemberében tudták elkezdeni a programot. Az eltelt időszak alatt több mint négyszáz gyerek számára szerveztek tanórán kívül képzőművészeti foglalkozásokat.
Az óvodásokat zeneóvodai és képzőművészeti foglalkozásokkal várták, a programban négy intézmény: a kerecsendi, a demjéni, az egerszóláti és az egerszalóki óvoda gyerekei vettek részt . A Tinódi, a Kemény Ferenc a Balassi Bálint Általános Iskola diákjainak képzőművészeti rajzversenyeket szerveztek, a Szent Imre Katolikus Általános Iskola gyerekeit szakkörökkel várták, és a legtehetségesebbeknek, valamint a középiskolásoknak nyári táborokat is szerveztek. Az utóbbi programon részt vettek a szombathelyi testvériskola diákjai, munkáikból kiállítás látható a szervező intézményben.
A következő öt év alatt, a fenntartási időszakban szeretnének a szervezők további versenyeket, táborokat szervezni az egri és Eger környéki gyerekek számára.