Dobó István tájfutó emlékverseny

Az Egri Testedző Club két héttel az országos rövid távú bajnokság előtt rendezte a Dobó István három futamos rövidtávú rangsoroló tájékozódási futóversenyt. A két napon, Recsken és Egerben több mint kétszázan álltak rajthoz, köztük ukrán versenyzők is.

Ez a verseny jó felkészülés volt a zánkai OB-re. A három futamból egyet Recsken és környékén, a másik kettőt pedig városias környezetben, a Felsővárosban, a házak között tűztek ki. Hiába a szinte bokorra lebontott városi térkép, még így is el lehet tévedni a nagy sietségben. A férfi és női 21 éveseknél több korosztályos válogatott is rajthoz állt. A fővárosi TIPO versenyzője, Kerényi Máté az első, recski futamon 6 perc előnyt szerzett a többiekkel szemben, de a második és harmadik városi futamot is megnyerte, így ebben a korosztályban ő lett az első.
Kerényit a salgótarjáni Fehérvári Dániel a városi futáson jól megszorongatta. A vasárnapi első versenyen kettejük között csak 6 másodperc volt, viszont Recsken Kerényi 8 percet adott ellenfelének.
Heves megyéből az Egri Testedző Club, az Egri Spartacus és a Gyöngyösi Tájfutó Klub indított versenyzőket. A pályákat Szabó András, Lajszner Attila és Szajkó Csaba jelölték ki.
A különböző korosztályokban természetesen több egri érmes is volt, bár itt a rendező, egrieknek volt elég dolguk a versennyel kapcsolatban, hiszen több mint 200 indulót kellett két napon át mozgatni.