Felkészülés: Egri FC – Fujairah 3-2

Kedden délután Egerben, a stadionban játszott felkészülési mérkőzést az Egri FC NB I-es együttese. Az Egyesült Arab Emírségekből érkezett ellenfelet 3-2-re győzték le az egriek, miközben három újabb próbajátékos is játéklehetőséget kapott.

Az Egyesült Arab Emírségekből érkező Fujairah SC hasonló cipőben jár, mint Simon Antal együttese: ők is most jutottak fel az első osztályba (UAE Pro-League). A hazaiaknál a kisebb sérüléssel bajlódó Hamouz, Dobrić, Pavićević, valamint Piller és Katona különedzést végzett, míg a többiek – három próbázóval együtt – legalább egy félidőt játszottak. Az első félidőben a jamaicai Worley Wolfe – öccse az MTK-ban játszik -, a másodikban a kameruni Joël Tchami – bátyja a Honvédban szerepel – és a szlovén Jani Sturm kapott bizonyítási lehetőséget.
A 36. percben gyors baloldali akciót követően a Paks ellen első NB I-es gólját lövő Pavlov révén az Eger szerzett vezetést. A második félidőben megnyíltak a gólcsapok. Hat perc alatt fordítottak a vendégek Abdullah Nasszer és Abdulah Ali találataival. A végjátékban előbb Koós, majd öt perccel később a cseh Kabele is betalált, beállítva a 3-2-es végeredményt. A próbázók közül Sturmtól valószínűleg elköszönnek, Wolfe még bizonyíthat. Tchami szabadon igazolható, róla később, akár az átigazolási időszak után is dönthetnek.
A szakvezetők szerint jó felkészülés volt ez a meccs a szombati, Ferencváros elleni bajnokira. Szerdán két edzés, csütörtökön és pénteken pedig egy-egy. Szombaton Egerből indul a csapat Debrecenbe, a Fradi elleni meccs helyszínére.

Felkészülési mérkőzés. 2012. augusztus 28.
Egri FC – Fujairah SC (Egyesült Arab Emirátusokbeli I. osztály) 3–2 (1–0)
Eger, Szentmarjay Tibor Városi Stadion, 50 néző. V.: Farkas Ádám (Kelemen Attila, Bozó Zoltán).
Eger, 1. félidő: Brljak – Preklet, Knakal, Mecinovics, W. Wolfe – Stanislaw, Németh N., Balog Zs., Farkas Á. – Pavlov, Pisanjuk.
2. félidő: Brljak – Kasza, Kovács G., Mecinovics, W. Wolfe – Albert, Stanislaw (Zvara), Farkas Á. (Koós), J. Tchami – Sturm, Kabele.
Gólszerzők: Pavlov /1–0/ (36.), Abdullah Naszer /1–1/ (59.), Abdulah Ali /1–2/ (65.), Koós /2–2/ (79.), Kabele /3–2/ (84.)