Misztériumjáték és fogadalomtétel a Szent Koronánál

Három és fél méteres Szent Korona, a koronában misztériumjáték, majd fogadalomtétel – ez várható a szeptember 8-ai Szent Korona Fényszertartáson a várban. A fogadalomtétel célja a teremtő rendhez való igazodás – emelték ki a szervezők, a fényszertartással pedig az isteni értékrend valósulását kérik Egerben és a földön.

A Szent Korona Fényszertartásra segít ráhangolódni a szeptember 6-ai filmvetítés. Jelenczki István Égi élő jelenség című filmjét mutatják be, a rendező is itt lesz – jelentette be Pócs Alfréd, a Hun Fokos Szövetség elnöke. A Szent Korona több mint kétszáz évvel ezelőtt volt Egerben, most egy három és fél méteres mása lesz itt, szeptember 8-án. A társadalmat az erkölcs, a jog és a pénz határozza meg – mondta Pócs Alfréd – ezt a hármasságot a régi történelmi alkotmányban és a Szent Korona tanban látják. Szeptember 8-án Szent Korona Fényszertartás lesz a várban.
Azt szeretnék elérni – fogalmazott D. Nagy Sándor szervező -, hogy a tér és idő kitüntetett pontján az emberi lélekben keletkező diszharmóniát harmóniává oldják A szent hely a vár, a szent idő a Kisboldogasszony napja.
A szertartáson lesz misztériumjáték, majd bárki tehet fogalmat, aki előzetesen jelentkezik a Hun Fokos Szövetség weboldalán.
A változást mindig önmagunkon belül kell kell keresni – ebben segít a szervezők szerint a fényszertartás. Azt mondják: aki megtalálja önmagában a rendet, a környezetében is rend lesz.