Labdarúgó NB I.: Paks – Egri FC 0-1

Ismét a végjátékban és újra az Eger szerzett vezetést a labdarúgó NB I. ötödik fordulójában, de ezúttal nem tudott fordítani a házigazda Paks. Pavlov fejesével 1-0-ra nyert az Eger, így feljöttek a 12. helyre. Szombaton a Ferencvárost fogadják Debrecenben.

Az ötödik fordulóban is az Eger – ezúttal Pakson – játszotta a nyitómérkőzést. A 7. percben Preklet jó kiugratása és helyzete is jelezte, hogy vigyáznia kell a Paksnak az egri kontrákkal. A másik oldalon is többször tesztelték Sztankó reflexeit, de az első félidőben nem esett gól. Fordulás után sokáig maradt minden a régiben, vagyis helyzet itt, helyzet ott, de mindezt gól nélkül. A 74. percben Pavlov, majd a 80-ban Farkas Ádám jött csereként. Ők ketten hozták össze a gólt. A 83. percben Pisanjukot buktatta Éger. A szabadrúgáshoz Farkas állt oda. A belőtt labdára több egri is érkezett, de Dusan Pavlov volt az, aki végül befejelte a labdát. Ezzel a góllal nyert az Eger.
Simon Antal és Vojtekovszki Csaba együttese első győzelmét szerezte az idei bajnokságban. Ezzel egy 20 meccses NB I-es nyeretlenségi szériát szakítottak meg az egriek. Utoljára a Dunaújvárost sikerült legyőzni 86 novemberében.
Győzelmével feljött az Eger a 12. helyre. Legközelebb, szombaton 16 órától a Ferencvárost fogadják Debrecenben.