Irodalmi vándorgyűlés

Irodalmi jubileumok- ez volt a témája a Magyar Irodalomtörténeti Társaság Egerben tartott háromnapos országos vándorgyűlésének. A rendezvényen átadták a Toldy Ferenc- díjat is, mellyel idén dr. Cs. Varga István irodalomtörténészt, a társaság Heves megyei tagozatának elnökét tüntették ki.

Kálnoky László születésének centenáriumán, Gárdonyi Géza és Bródy Sándor születésének 150. jubileumára készülve, neves előadók részvételével vándorgyűlést tartott Egerben a Magyar Irodalomtörténeti Társaság és annak Heves Megyei Tagozata augusztus 24-26. között.
A résztvevők koszorúzást tartottak Bródy és Kálnoky szülőházánál, Gárdonyi sírjánál, emellett Lesznai Anna író szellemi örökségére és a száz éve született Örkény István munkásságára is emlékeztek.
A vándorgyűlés keretében rangos szakmai kitüntetéssel, a Magyar Irodalomtörténeti Társaság 1981-ben alapított Toldy Ferenc-díjával ismerték el dr. Cs. Varga István irodalomtörténész munkásságát. A kitüntetett elmondta: nagy megtiszteltetésnek tartja az elismerést, a díj névadójáról, Toldy Ferencről győri bencés diákként hallott először.
Dr. Sipos Lajos, a Magyar Irodalomtörténeti Társaság elnöke hosszasan sorolta dr. Cs. Varga István érdemeit, majd nagyrabecsülését kifejezve átadta a plakettet és az oklevelet.