Új tanév, új feladatok

A kezdődő tanév újabb szakmai kihívásokat tartogat a pedagógusok számára. Szeptember elsején életbe lép a köznevelési törvény legtöbb rendelkezése, ezenkívül létrejön a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ. A szervezet az iskolák állami fenntartását koordinálja majd-hangzott el a Megyeházán tartott tanévnyitó szakmai tanácskozáson.

A tanévnyitó szakmai tanácskozás résztvevőit dr. Balás István, a Heves Megyei Kormányhivatal főigazgatója köszöntötte. A főigazgató beszédében a magyar közigazgatás átalakításáról, a járási kormányhivatalok létrehozásáról, annak jövőbeli feladatairól szólt. Ezt követően Ballagó Zoltán főosztályvezető hívta fel a figyelmet arra, hogy szeptember elsején életbe lép a köznevelési törvény legtöbb rendelkezése, amely új keretet ad a köznevelési intézmények működésének. A mindennapi működés részleteit szabályozó végrehajtási rendeletek a napokban jelennek meg. Az intézményekre számos új feladat vár.
Hozzátette: a középfokú intézményeket érintő változás, hogy ettől az tanévtől az érettségi vizsgákon az elégséges érdemjegy eléréséhez magasabb teljesítményt írnak elő a jogalkotók. Fontos, hogy szeptember 1-jével létrejön a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, amely az állami fenntartásban lévő és kerülő intézmények szakmai irányításával foglalkozó szervezet lesz.
A pedagógusok megfelelő tájékoztatásáról a Heves Megyei Pedagógiai és Közművelődési Intézmény folyamatosan gondoskodik és minden szakmai segítséget megad.
Az aktuális információkról a Pedagógiai Intézet rendszeresen megjelenő hírleveléből illetve a médián keresztül értesülhetnek az érintettek.