Mérgezik a macskákat a Hajdúhegyen?

Feltehetően mérgezik a macskákat a Hajdúhegyen. Szerkesztőségünkhöz lakossági bejelentés érkezett, mely szerint a városrészben 8 állat pusztult el az utóbbi időben mérgezéses tünetekkel. Az állatvédelmi törvény szerint , ha valaki gerinces állat életét ok nélkül kioltja 150.000 forintos bírsággal , de letöltendő szabadságvesztéssel is sújtható.

A Nagy család 5 éve él a Hajdúhegyen , állatbarátok, évek óta tartanak cicákat. Az utóbbi időben viszont már nem merik kiengedni kedvenceiket az udvarra.
„Az elmúlt hónapban 3 cicánk pusztult el mérgezésese tünetekkel, a szomszédunkban 5. Nem tudom, ha ezt valaki szándékosan teszi, miért teszi”- mondta Hajdú Margit.
Hányás, fokozott nyálzás, bizonytalan járás, megváltozott viselkedés- az állatorvos szerint ezek lehetnek azok a tünetek, melyek mérgezésre utalhatnak.
A állatvédő egyesületekhez is gyakran érkeznek bejelentések mérgezéses esetekről.
Az állatvédelmi törvény egyértelmű, ha valakiről bebizonyosodik, hogy minden ok nélkül kioltotta egy gerinces állat életét, vagy maradandó sérülést okozott neki, akkor az illető 150.000 forintos bírsággal , vagy akár letöltendő szabadságvesztéssel is sújtható.