Korszerűsödhet, jobban megközelíthetővé válhat a déli iparterület

Lehetővé teszi a déli iparterület készülő szabályozási terve, hogy más irányból is megközelíthetővé váljon az Eger-patak és a vasút közötti rész. A belső területekre csak a Külsősor úton lehetett eljutni. Eddig nem volt lehetőség ennek megváltoztatására, hiszen a MÁV csak olyan csomópontot engedélyezett, ahol szintbeli különbség van. Ez pedig nagyon költséges. A szabályozási tervvel valószínűleg az októberi közgyűlés foglalkozik.

A területen működő, érintett vállalkozásokat hívták meg a szabályozási terv egyeztetésére – mondta Becskei Márk a HKIK gazdaságfejlesztési főmunkatársa. Rátkai Attila főépítész azt hangsúlyozta: a déli iparterület új szabályozási terve egy nagyon régit vált föl. Az érintettek sem most hallják a tervet, az igényekről és a fejlesztési elképzelésekről már sokkal korábban egyeztettek. A főépítész szerint a legnagyobb változás az, hogy könnyebben megközelíthető lesz a vasút és az Eger-patak közötti rész.
Eddig a vasút nem engedte, hogy szintbeli kereszteződés legyen, most ez lehetővé válik. Ilyen módon nem zsákszerű lesz a terület, és hasznosulhatnak az üresen álló telkek. A beépíthetőség is változik, az országosan megengedett maximum, az 50 százalék lesz itt is a mérvadó. A szabályozási tervet a jövő héten kifüggesztik.