Földtudományi világtalálkozó

Tizenegyedik alkalommal rendezik meg augusztus 20. és 25. között a Magyar Földtudományi Szakemberek Világtalálkozóját, amelynek ezúttal az Eszterházy Károly Főiskola ad otthont. Idén százegy szakember gyűlt össze, hogy előadásokat hallgasson és tapasztalatokat cseréljen földrajzi, földtani, meteorológiai, térképészeti, környezetvédelmi témákban.

„Korszerű földtudományi oktatás-versenyképes gazdaság”- ezzel a két területtel, illetve egymással való kapcsolatával foglalkoznak a világ magyar anyanyelvű földtudományi szakemberei az Egerben tartott konferencián. A világtalálkozót 1996 óta kétévente rendezik meg , mindig más helyszínen. Az Eszterházy Károly Főiskola örömmel vállalta el a rendezés jogát.
A szakmai tanácskozásra 101 résztvevő regisztrált 11 külföldi országból. A földtudományi oktatók és kutatók többek között Amerikából, Angliából, Norvégiából, Szaud-Arábiából, Ukrajnából, Erdélyből érkeztek. A rendezvényen plenáris- és szekcióüléseket tartanak, melyen a megújuló energiaforrások felhasználásáról és a klímaváltozás mindennapi életünkre gyakorolt hatásáról is szó esik majd.
A résztvevők kétnapos szakmai kiránduláson vesznek részt a felvidéki területeken, ahol geológai képződményeket tekintenek meg, ismerkednek a Kárpát-medence természeti kincseivel.