XXI. Bükk Kapu Terepshow

Az Egri Triatlon Klub hagyományos augusztusi versenyén több mint hetven résztvevő volt. Az érdeklődők különböző hosszúságú távok közül választhattak. A versenyt Mester Bálint nyerte, aki nemrég a szlovák tereptriatlon bajnokságban a harmadik helyen végzett.

Az Egri Triatlon Klub tereptriatlon versenye már 21 éves múltra tekint vissza. A kezdetek még az Ostorosi-tó környékén voltak. Tavaly került át a verseny Felsőtárkányba. Az érdeklődés egyre nagyobb, hiszen bár Budapesten és Somogyban is volt hasonló verseny a hétvégén, még Szombathelyről is érkeztek résztvevők.
A nyílt- és gyermek triatlon, valamint a terepfutás mellett a 400 méter úszást, 15 km terepkerékpározást és 6 km terepfutást magába foglaló tereptriatlon versenyen összesen – a három váltót is beleértve – 34-en rajtoltak.
A most melegnek számító, 20 fokos tóban két kör után jött a kerékpározás, változatos környezetben. A júliusi, nyílt szlovák tereptriatlon bajnokságon harmadik Mester Bálint a kerékpárnál állt az élre. Ezt az előnyt meg is tartotta. 1 óra 27 perc 5 másodperces idejével több mint 6 percet vert a második hódmezővásárhelyi Csányi Róbertre és a gödöllői Szente Dánielre. A nőknél a győri, még ifjúsági korosztályos versenyző, Juhász Fanni lett a legjobb.