Labdarúgó NB III.: Felsőtárkány – Egri FC II. 3-1

A labdarúgó NB III hétvégi nyitófordulójában a Felsőtárkány az egriek második csapatát fogadta. A rutinosabb hazaiak 3-1-re nyerték a találkozót.

Az egrieknél Zvarán és Kaszán kívül az NB I-es csapatból a csatár Horváth Zoltán és a macedón hátvéd, Jaszmin Mecinovics kapott játéklehetőséget, míg a tárkányiaknál az új játékos-edző, Vígh Ferenc az új igazolások közül ötöt nevezett a kezdőbe. A vendégeknél többen most játszották első NB III-as mérkőzésüket.
A harmadik percben az egri kaputól jó 30 méterről rúghatott szabadrúgást a Felsőtárkány. A Bükkábránytól igazolt Fekete Viktor a sorfal fölött a hosszú felsőbe csavarta a labdát, 1-0. Három perccel később Zvarát buktatta Szűcs a tárkányi térfélen, ez is szabadrúgás. Zvara nem a legjobban eltalált ívelése és a rögös pálya több védőt is megzavart, nem így a az egri Mecinovicsot, aki közelről helyezett a kapuba, 1-1. A 32. percben büntetőhöz jutott a hazai csapat. Mecinovics buktatta Besenyeit. A sértett nem hibázott, ezzel 2-1 a Felsőtárkánynak. Fordulás után is mezőnyfölényben játszott Vígh Ferenc együttese, de gólt csak pontrúgásból tudtak lőni. A 76. percben Fekete újabb szabadrúgása talált utat a sorfal és Gyárfás mellett, beállítva a 3-1-es végeredményt.
Az egriek a 2. fordulóban, vasárnap a REAC-tól 5-3-ra kikapó Salgótarjánt fogadják, míg a Felsőtárkány szombaton, idegenben a Gyöngyöst 6-1-re lelépő MTK második csapatával mérkőzik.