Szent Istvánra és Imre királyra emlékeztek

Szent István megtalálta a választ kora kérdéseire, hogy a magyarság jövőjét biztosítsa – mondta a lokálpatrióta egylet elnöke a Fáklyás Királyköszöntőn. Habis László szerint nekünk az a kötelességünk, hogy a ma kérdéseire hasonlóan jó válaszokat adjunk. A királyköszöntő a tehetségek bemutatkozásával kezdődött, majd a Dobó térről a várba vonultak, ahol megkoszorúzták Imre király emléktábláját.

Hazánk történelmének több dicső korszaka is van, Eger nevéhez is számos szépen csillogó történet fűződik – mondta Habis László polgármester, a lokálpatrióta egylet elnöke a Fáklyás Királyköszöntőn. Szerinte az 1552-es elődökre, az egri püspökség megalapítására, Szent István munkájára örök időkre büszke lehet az egri és a magyar polgár. Olyan tettekre voltak képesek, amelyeket évezredes, évszázados távlatból is csodálunk. Eger 460 éve a nagy magyar győzelem városaként él a nemzet tudatában, így a város egy kicsit nemcsak az egrieké, hanem minden magyaré.
Habis László úgy látja: bátor döntésekkel, kitartó munkával tehetünk eleget elődeink felhívásának. Nekünk kézen fogva kell megírnunk Eger új történetét.
A lokálpatrióták, fertálymesterek, a Szent György Lovagrend és a cserkészek a hagyományokhoz híven fáklyával vonultak a Dobó térről a várba. Dr. Lengyel Gyula plébános, fertálymester szerint megköszönni mentek Istennek, hogy szent királyunkat nekünk adta. Nincs magyarság Szent István és a Boldogasszony nélkül.
Az ünnepi beszéd után megkoszorúzták Imre király emléktábláját.