A Virágos Magyarországért zsűrije Egerben

Eger húsz éve élen jár a virágosítási kezdeményezésekben, ami országosan is példaértékű. A Virágos Magyarországért verseny zsűrijét fogadta Habis László polgármester irodájában, ahol az eddigi közös munkát értékelték.

Eger 1992 óta vesz részt virágosítási versenyben. Húsz évvel ezelőtt a nemzetközi megmérettetésre kérték fel városunkat, amióta nagyon sokat fejlődött. Abban az időben kezdődött a Szépasszony-völgy rendbetétele, a patakpart virágosítása és az Érsekkert rekultiválása. Eger és a lakók kitartása is egy érték – fogalmazott Habis László polgármester az elmúlt két évtizedet értékelve. A virágosítási versenyen a zsűri tagjai több szempontot is néznek a virágok mennyiségén és minőségén kívül.
A polgármesteri hivatalban elhangzott, Eger országos tekintetben is példamutató, hiszen itt indult el a Fogadj örökbe egy utcasarkot, illetve a Börtön a városért program, amivel sok civilt bevontak a virágosítási kezdeményezésbe. A megmérettetés fődíja, hazánk képviselete a 2013. évi Európai Virágos Városok és Falvak Versenyében.