Több a turista Egerben

Ötezerrel nőtt a vendégéjszakák száma Egerben a tavalyi évhez képest az eddigi adatok alapján. Városunkba legtöbben Lengyelországból érkeznek turisták. A több program vonzóbbá teszi a megyeszékhelyt.

Idén nyáron több turista érkezett városunkba, valószínű a helyi programoknak köszönhetően – emelte ki Gál Judit, a Kulturális és Idegenforgalmi Bizottság elnöke. Hozzátette, országosan tizedik helyen állunk a belföldi, és tizenkettedik a külföldi turisták látogatottsága alapján.
A vár is jobban bekapcsolódik a helyi rendezvényekbe, így a turisták számára is vonzóbb célpont. A bizottság célja, hogy a jövőben növeljék a programok számát Egerben, ezzel is népszerűsítsék a várost a családok és a fiatalok körében.
A tavalyi évben regionálisan 14,7 százalékkal több külföldi szállt meg, illetve a belföldi vendégforgalom 9,5 százalékkal nőtt. A Bikavér Ünnep, a Kaláka Fesztivál, a Végvári Vigasságok és a Középkori Piactér is vonzó programok voltak a turistáknak. Az utószezonban a Borszalon, Eger Ünnepe és a szüret is várja az idelátogatókat.