Egri olimpikonok Londonban

Vasárnap befejeződött a 30. Nyári Olimpiai Játékok versenysorozata. Magyarország a nemzetek rangsorában a 9. helyen végzett a megszerzett a 8 arany, 4 ezüst és 5 bronzéremmel. Egri sportolók két sportágban, vízilabdában és triatlonban voltak ott a világ legjobbjai között.

A július 27-től augusztus 12-ig tartó harmincadik nyári olimpiai játékokon, Londonban az előző, pekingi játékokhoz képest sokkal jobban teljesítettek a magyar sportolók. A 94 férfi és 63 női magyar induló között hat egri versenyzőnek szurkolhattunk. Öt vízilabdázó és egy triatlonos kvalifikálta magát a legjobbak közé.
Az Agria Kerékpár és Triatlon Klub versenyzője, Kovács Zsófia a világranglista pontjai alapján biztosította helyét a triatlonosok 55 fős mezőnyben. Sajnos, a második számban, a kerékpározásnál több emberrel együtt bukott, de befejezte a versenyt, így összesítésben az 51. helyen zárt.
A két vízilabda csapatunk ezúttal közül a lányok szerepeltek jobban, negyedikek lettek. Antal Dóra, Czigány Dóra és a kapus, Gangl Edina végig játéklehetőséget kapott a mérkőzéseken. Mindhárman első olimpiájukon indultak, csakúgy, mint a szövetségi kapitányt segítő Kelemen Attila, az egriek trénere.
A férfiaknál egy korszak lezárult azzal, hogy a zsinórban háromszoros győztes magyar válogatott ezúttal az ötödik helyen végzett. A bajnoki ezüstérmes csapatból Szécsi és Biros játszott ezen az olimpián.

Női vízilabda – 4. hely:
Antal Dóra – 6 mérkőzés/12 gól
Czigány Dóra – 6 mérkőzés/6 gól
Gangl Edina (kapus) – 4 mérkőzés
Kelemen Attila – edző

Férfi vízilabda – 5. hely:
Szécsi Zoltán (kapus) – 7 mérkőzés
Biros Péter – 8 mérkőzés/16 gól

Női triatlon:
Kovács Zsófia – 51. hely