Bringaút épül a Tisza-tónál

Félmilliárd forintból elkészül a Poroszló és a Tisza-híd közötti kerékpárút 2014 végéig. A beruházás azért jelentős, mert ez a szakasz teszi teljessé a Tisza-tó környéki kerékpárút-hálózatot. A tó így körbejárható lesz bringával.

Néhány nappal ezelőtt döntött a Nemzeti Fejlesztési Kormánybizottság 34 új kiemelt turisztikai beruházás támogatásáról. Ezek között volt a Poroszló és a Tisza-tó közötti kerékpárút. Ennek megépítése több mint félmilliárd forintba kerül – jelentette be dr. nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő.
A Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács koncepciójának a része ez a kerékpárút – mondja Szabó Róbert, a tanács elnöke. Az ország második legnagyobb tava körül már most csaknem teljesen kiépített kerékpárút található. Pont a Poroszló – Tisza-híd szakasz hiányzik ahhoz, hogy körbejárható legyen. A Tisza-tó ezzel a beruházással is közelebb került ahhoz, hogy a versenyképességét megőrizze – állítják a politikusok. Itt egyébként is jelentős az ökoturizmus, ehhez illeszkedik az aktív, a kerékpáros turizmus.