Élmény-áradat a poroszlói Ökocentrumban – programajánlat

A Tisza-tó élővilágát bemutató, interaktív turisztikai és rendezvényközpont, a poroszlói Ökocentrum folyamatosan bővíti kínálatát, és augusztusban tematikus programokkal várja látogatóit.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Garantált idegenvezetés

Augusztus 1-től augusztus 31-ig minden nap 11:30-kor indul az Ökocentrum főépületének attrakcióit bemutató – magyar nyelvű – egy órás Öko-séta, amely során a látogatók megismerkedhetnek az óriás akváriumok és a terráriumok lakóival, a Tisza-tóval madártávlatból.

Öko-óra a Makrovilág-Földinfó teremben

Hetente több alkalommal vehetnek részt a látogatók azon a rendhagyó természetismeret órán, ahol mikroszkópokkal bepillanthatnak az apró lények világába, megmérhetik ökológiai lábnyomukat és hallhatnak az ember és környezete viszonyáról.

Esti kikapcsolódás 3D-ben

Minden második hétvégén – szombat és vasárnap este – animációs és nagyjátékfilmek szórakoztatják a kicsiket és nagyokat az Ökocentrum mozijában.

Fotópályázat

A rendezvényteremben augusztus végéig tekinthetik meg a látogatók által beküldött – itt készült – fényképeket. A legszebb képekre szavazókat és a nyertes fotó készítőit megjutalmazzuk. Fődíj: egy poroszlói hétvége.

Kincskeresés már az Ökocentrumban is

A hazai és a nemzetközi geocaching játékok keretében már több „kincsesláda” is kereshető a park területén és a kerítésen kívül is.

SZÉP kártya elfogadóhely lett az Ökocentrum

Július végétől az Ökocentrum is elfogadja az MKB és a K&H Bankok SZÉP kártyáját.

Programajánló:

Augusztus 4-5. Pöttöm Napok

Ezen a hétvégén minden a gyerekekről szól: meseelőadás, játékos vetélkedők, animátor az Elvarázsolt vízivilág játszószobában, ingyenes belépés 3 éves korig.

Augusztus 10. Kapcsolj Zöldre!

Egy „zöld” nap az Ökocentrumban, ami a megújuló energiaforrásokról, a szelektív hulladékgyűjtésről, a „zöld” közlekedésről és munkahelyekről szól játékos és látványos formában kicsiknek és nagyoknak.

Augusztus 18. Mátrai Borok Estje

Az esti nyitva tartást finom borok, közönségjáték, zene, és meglepetés programok fűszerezik

Augusztus 25-én ingyenes tájház-látogatás várja az érdeklődőket, hagyományőrző programokkal (néptánc-, valamint kézműves bemutató és vásár) a Nyitott porta a tájházban c. programon.