Labdarúgó NB I: Haladás – Egri FC 4-2

Huszonöt év után játszott újra NB I-es mérkőzést az Eger. A nyitóforduló első találkozóján Szombathelyre utaztak, ahol hiába lőtték a a bajnokság első gólját, később 20 perc alatt négy gólt szereztek a hazaiak. 4-2-re nyert a Haladás. Az Eger az első forduló után a 14. helyen áll.

Az első félidő a Haladás fölényében telt, amit kapufa és számtalan helyzet is jelzett. Az egriek jobbára csak védekeztek. Egyszer, egy rossz hazafejesnek köszönhetően Koós került helyzetbe, de mellé lőtt. A félidő utolsó percében a Haladás kapuja előtt Preklet harcossága végül is gólt eredményezett. A visszatett labdát Pisanjuk lőtte a hálóba – ez a szezon első gólja volt. A második félidőben 18 perc alatt négy gólt lőttek a vendéglátók. Kenesei fejese után Halmosi került ajtó-ablak helyzetbe, majd két büntetőt lőhettek a vasiak. Iszlai és a csereként beállt Andorka is betalált – 4-1 a hazaiaknak. A csereként bejövő Németh Norbert még lőtt egy szép gólt az Egernek, így lett 4-2. A végén még egy büntetőt nem adtak meg az egriknek, illetve Knakalt kiállították.
A forduló többi mérkőzéséről: a bajnok Debrecen rangadón három góllal verte a Győrt, az újonc MTK kettővel a Kaposvárt, a Diósgyőr pedig egyel az Újpestet. Idegenben győzött a Honvéd és a Pécs. Az FTC-KTE és a Videoton-Pápa meccs is pontosztozkodással ért véget. Jelenleg a 14. az Eger. A második fordulóban a Siófok következik, de még nem tudni biztosan, hogy hol!