IV. Hegyifutó OB

A Magyar Atlétikai Szövetség viszonylag új, még kevésbé ismert versenyei közé tartozik Hegyifutó Országos Bajnokság. Az idei, sorrendben negyedik OB rendezési jogát az Egri Testedző Club nyerte el. A pályákat Eger és az Eged-hegy, illetve Várkút között jelölték ki. Az egri futók három bajnoki címet szereztek.

Ha csak a férfi hosszútáv, vagyis a 12,1 km-es és 760 méter szintkülönbséget tartalmazó kategória rajtját nézzük, akkor az olyan, mint az Eged-hegyi futóverseny. Viszont a cél, itt nem egyszerűen az Eged-hegy, hanem még azon is túl, a Várkút volt. A többieknek, 9 kilométer alatt az Apolló reptértől indultak. A férfiaknál 17-en neveztek. A bajnoki címet az utolsó emelkedőn előző Karlowits Juhász Tamás szerezte meg 14 másodperc előnnyel az angyalföldi Zatykó Miklós előtt.
A 9 kilométeres távon, a nőknél Vasas győzelem született. Szederkényi Takács Andrea másfél perc előnnyel győzött a honvédos Merényi Tímea előtt. Először indult hegyi versenyen, és rögtön bajnoki címet is szerzett.
A hegyifutásban is favoritnak számító egri Kovács Ádám most igazoltan hiányzott, Olaszországban versenyzett.
Egri részről három korosztályos bajnoki cím született Bartus Petra, Kiss Teodóra és Varga Sándor révén. Összesen 59 futó indult az OB-n és a kísérőrendezvényen.