Stadion: engedélyre várva

A Szentmarjay Tibor Városi Stadion legutóbbi szakhatósági bejárásán rögzített jegyzőkönyv szerint a korábbi hiányosságokat pótolta az Egri FC, így elméletben nincs annak akadálya, hogy normál biztonsági fokozatú mérkőzéseket rendezzenek Egerben. Az ehhez szükséges engedélyt a Magyar Labdarúgó Szövetségnek kell kiadnia.

Az E-szektorban maximum macskák tartózkodhatnak, a mérkőzések ideje alatt ez lezárt terület, úgynevezett ütközőzóna lesz. Három hét alatt gyakorlatilag minden olyan kifogást megszüntettek a stadionban, ami az egri mérkőzés rendezéssel kapcsolatos. A vendégszektor biztonságossá tétele, a menekülőútvonalak kijelölése, a beléptetés, a TV-s állások, az illemhelyiségek kialakítása – a jegyzőkönyv tanúsága szerint mindent rendben találtak az MLSZ és a szakhatóságok, vagyis a rendőrség és a katasztrófavédelem jelen levő munkatársai. A világítás kiépítéséig, október 15-ig viszont arra kell törekedni, hogy délután legyenek Egerben az NB I-es meccsek. Ehhez a TV-társaságokkal és a klubokkal kell megegyezni, illetve mindenek előtt rendelkezni kell az MLSZ engedélyével.
A világítással kapcsolatban elhangzott, a kivitelező szerint tartható az eredeti ütemterv. Amíg az új eredményjelző tényleges helye nincs kialakítva, addig csak a mérkőzések napján helyezik ki, utána leszerelik. Ha az érdekelt felek rábólintanak, akkor akár már a második forduló Eger-Siófok mérkőzését is a Szentmarjay Tibor Városi Stadionban lehet rendezni.