Őrtüzek a várban

A vártábor résztvevői vonultak fel fáklyákkal, őrtüzeket gyújtottak a vár több pontján. A történelmi hősökre emlékeztek, és az olimpia tiszteletére égtek a fáklyák.

A Dobó térre vonultak a várból a gyerekek, a volt vártáborosok a Vitézlő Oskola felvezetésével. A város főterén Rázsi Botond alpolgármester és dr. Rémiás Tibor, a vár igazgatója gyújtotta meg a fáklyákat. A menet azonnal vissza is indult. A vár több pontján is őrtüzeket gyújtottak. A Zászlódombon sorakoztak fel a vártáborosok. Őket egy hónappal ezelőtt – a próbák teljesítése után – vitézzé avatták, nemcsak az ehhez szükséges próbákat teljesítették, hanem a történelmi olimpia valamennyi feladatát.

Öröm látni azt, hogy milyen sok embert vonz ez az esemény – mondta Rázsi Botond alpolgármester. Szerinte hősnek lenni régen kemény feladat volt, és akár az életét is kellett áldoznia a hazáért az embernek. Úgy véli: ma is válhatunk hőssé, csak felül kell emelkedni a félelmünkön, és erőn felül kell teljesíteni. Mai hősök az olimpikonok is – mondta az alpolgármester -, akik a csapatért, a hazájukért állnak helyt. Dr. Rémiás Tibor, a vár igazgatója a vártáborról beszélt. 17 éve rendezi meg ezt a tábort a vár, ez alatt az idő alatt kétezer gyerek fordult meg itt.
A Zászlódombon esküt tettek az apródok. Majd az esküt ágyúlövéssel pecsételték meg.