Egy hónap múlva nyit a Tűzoltó Múzeum

Augusztus 24-én nyitja meg kapuit a megújult Tűzoltó Múzeum. A beruházás keretében interaktív és informatikai eszközöket helyeznek el a teljesen felújított műemléképületben, így a látogatók közvetlenül ismerhetik meg a korabeli eszközök használatát. A kiállítóhely működtetője magánszemélyek felajánlásait is várja, a tűzoltó relikviákat az EVAT Zrt. székhelyén lehet leadni a megnyitás időpontjáig és azt követően is.

Tűzoltó Múzeum, ahol a múlt értékeit a modern technika vívmányai keltik életre – ezt a címet viseli az EVAT nyertes pályázata, melynek köszönhetően teljesen megújul a létesítmény. A felújításához szükséges 215 millió forintot uniós pályázaton nyerte el a működtető, amely a költségek 90 százalékát biztosítja. A fennmaradó tíz százalékot önerőből adják. Így a fejlesztés összesen 259 millió forintba kerül. A beruházás az eredeti ütemtervnek megfelelően halad, a múzeum minden épületét korszerűsítették, ezenkívül kutatóhelységet, éttermet, gyerekfoglalkoztatót és játszóteret is kialakítottak a felújított termekben, illetve az udvaron. A kiállítás anyag is bővül, melyhez magánszemélyek felajánlásait is várják.
A Tűzoltó Múzeum új funkciót is kap, az átalakítással ugyanis családi, illetve szabadidős programok megvalósítására is lehetőséget teremtenek. A gyerekeknek múzeumpedagógiai és kézműves foglalkozásokat szerveznek, míg az udvaron felállított szabadtéri színpadon tűzoltó rendezvényeket, bemutatókat, koncerteket tartanak majd.