TDM – elbukott támogatás

A TDM tagjai szerint át kell alakítani a szervezetet, de ennek meg kell teremteni a pénzügyi alapját is. Az elbukott százmilliós pályázattal kapcsolatban pedig azt mondják: többször elhangzott, hogy a tagok vállalják az önrészt, ha valóban a TDM kapja a pályázati támogatást, és nem a Művészetek Háza. A szakmát képviselő tagok tulajdonrésze egyébként nem éri el a TDM-ben a 6%-ot.

A közelmúltban derült ki, hogy az egri TDM elbukott egy már megnyert, százmilliós pályázati támogatást. A TDM tagjai úgy látják: az eddigi nyilatkozók rájuk hárítják a felelősséget, miközben ők többször kérték az ügyvezetőt: írja alá a pályázatot. Ha ezt elhatározták – mondja a tagok nevében Harmati Péter, az Egri Turisztikai Egyesület alelnöke -, akkor az önrészt is vállalták volna. Mégpedig olyan feltétellel, hogy ha a pályázati százmilliót csak a TDM-re fordítják és nem a Művészetek Házára. Harmati Péter azt mondja: úgy számoltak, a százmilliós pályázati forrásból 2-3 év alatt sikerült volna önjáróvá tenni a TDM-et.
Most azt remélik, hogy a százmilliós támogatás elvesztése után újra lehet szervezni a TDM-et, és végre tényleg a szakma irányítása alá kerül. Most a szervezetben a tagok tulajdonrésze nem éri el a
6 %-ot, a többségi tulajdonos az EVAT. Harmati Péter azt mondja: már több éve jelezték a város vezetésének, hogy a TDM-nek önálló szervezetként kellene működnie. Az átalakulásnak, az új szervezet működésének viszont meg kell teremteni a pénzügyi alapját.