Megvolt a vonalhúzás – a diákok háromnegyede állami ösztöndíjas lesz az EKF-en

428 ponttal lehetett bekerülni a kommunikáció és médiatudomány szakra. Az Eszterházy Károly Főiskolán itt volt legmagasabb a ponthatár. Legtöbb hallgatót a Természettudományi Karra vették fel. A gazdaságtudományi képzésekhez idén a kormányzat nem biztosított államilag támogatott keretszámot, ennek ellenére valamennyi önköltséges alapszak elindul. A pótfelvételit hamarosan meghirdetik, jelentkezni augusztus 10-ig lehet.

Az országos átlagnak megfelelően 30%-kal kevesebben jelentkeztek az Eszterházy Károly Főiskolára. 5013 jelentkezőből 1761 diákot vettek fel. A felvettek nagy része, 1051 hallgató nappali tagozaton tanul majd. 1319-en, a hallgatók 75%-a állami ösztöndíjas lesz. A részösztöndíjas képzésre viszont – informatika és természettudomány – mindössze 22-en kerülhetnek, miközben 300 helyet hirdettek meg. Több mint 500 mesterképzésben résztvevő hallgatót vettek fel, a két új szakra, a neveléstudományi és a mozgóképművész szakokra összesen 22 főt.
A felsőfokú szakképzésbe felvettek száma drasztikusan visszaesett, 241 hallgató kezdheti meg a tanulmányait szeptemberben, közülük 190-en állami ösztöndíjasként.
A legtöbb hallgató a főiskola Természettudományi Karára került. A legmagasabb a ponthatár a kommunikáció és médiatudomány alapszak támogatott képzésen volt, itt 428 pontra volt szükség a bejutáshoz. Az eduline információi szerint pótfelvételin idén is csak önköltséges helyeket hirdetnek meg. A jelentkezési határidő augusztus 10.