Nem lehetett tovább halasztani – százmilliót bukott a TDM

Nem volt TDM-menedzser, és nem volt önrész – ezért kért kétszer is halasztást a Művészetek Háza ügyvezető igazgatója. Végül a második halasztást a NORDA már nem támogatta, így az egri TDM elesett egy már megnyert százmilliós támogatástól. Rázsi Botond alpolgármester szerint át kellene szervezni a Turisztikai Desztináció Menedzsmentet, mert látszik, hogy ez így nem életképes.

Még tavaly december végén kapott arról értesítést az egri TDM, hogy megnyertek egy százmilliós pályázatot. A pénzt marketingre, a Tourinform Iroda bővítésére, szolgáltatásfejlesztésre fordíthatták volna. A támogatási szerződés aláírásának azonban több akadálya is volt – mondja Pataki Zsuzsa, a TDM-ben tulajdonos Művészetek Háza igazgatója. A nyílt pályázaton megválasztott TDM-menedzser egy előző pályázat lezárásának, ezzel együtt ennek a százmilliósnak a is feltétele volt, és hiányzott a 18 milliós önrész is. A kiíró hiánypótlást kért. Pataki Zsuzsa azt mondja: kétszer kért halasztást. Február 23-án azért, mert a 18 milliós önrész előteremtéséhez taggyűlési döntésre lett volna szükség, határozatképes taggyűlést viszont nem sikerült összehívni. A támogatási szerződés aláírása tovább tolódott. Márciusban aztán sikerült TDM-menedzsert választani, a taggyűlés felhatalmazta az ügyvezetőt: írja alá a szerződést. Pataki Zsuzsa azt mondja: itt elhangozott az is, hogy pénzt nem adnak.
A felügyelőbizottság is úgy látta jónak, ha a tagság írásban járul hozzá az önrész biztosításához.
Addig az EVAT-nak kellett volna megelőlegezni a 18 milliót. Az EVAT igazgatótanácsa pedig egyenesen úgy foglalt állást, hogy az önrész megléte nélkül felelőtlenség lenne a támogatói szerződés aláírása.
Március 22-én újabb halasztást kért az ügyvezető a NORDÁ-tól, a levél, amelyben ezt elutasították, most, négy hónap múlva érkezett meg.
A város kisebbségi tulajdonos a TDM-ben, a többségi tulajdonos az EVAT Zrt. Most szereztek ők is arról tudomást, hogy a kiíró elutasította a halasztást, az egri TDM pedig elbukta a százmilliós pályázati támogatást. Az alpolgármester szerint kommunikációs problémák vannak a TDM-ben. Úgy véli: újjá kellene szervezni a Turisztikai Desztináció Menedzsmentet, látszik ugyanis, hogy ez így nem életképes.