Felkészülés: Egri FC – Nyíregyháza 1-1

Négy nap három mérkőzés – a felkészülés utolsó előtti hetében a szakvezetés három NB II-es csapatot választott ellenfélül a pénteki NB I-es rajtra készülő Egri FC-nek. Kedden Putnokon a helyieket, szerdán pedig Pétervásárán a Tatabányát győztek le az egriek. A pénteki, Nyíregyháza elleni találkozón ismét három új próbajátékos lépett pályára. 1-1-es döntetlennel zárult az Eger kilencedik előkészületi mérkőzése.

Erre a mérkőzésre is érkeztek próbajátékosok. A védelemben Balog Zsolt és Knakal között a Vasas játékosa, Kovács Gábor kapott lehetőséget a bizonyításra. A második félidőben Sztankó helyett a szlovén Brljak állt be a kapuba, illetve a spanyol Moises és a már korábban is látott grúz Ganugrava állt be a folytatásra.
Az első valamirevaló egri helyzet a 13. percben gólt hozott. Pisanjuk, Dobrić volt a labda útja, utóbbi a baloldalon felfutó Koós elé passzolt, aki a hosszúra vetődő Balogh mellett a rövid sarokba helyezte a labdát – 1-0 az egrieknek. A folytatásban továbbra is az Eger támadott többet, de a gólhelyzetekből egyet sem sikerült értékesíteni, pedig nem egy ajtó-ablak szituáció volt.
A második félidőben is volt helyzet mindkét oldalon, de az újabb találatra a 72. percig kellett várni. Ekkor a Davidov önzetlen passzából a cserekét beállt Kovács Ádám vette be Burjak kapuját – 1-1.
Még ezután is több helyzete volt az egrieknek, de ezeket nem tudták gólra váltani. Maradt az 1-1. A csapat – hacsak nem jön közbe valami – legközelebb már bajnoki mérkőzést játszik Szombathelyen, a helyi Haladás ellen. Ennek időpontja péntek, 17 óra.

Az Eger 9. felkészülési mérkőzése
Eger, Szentmarjay Tibor Városi Stadion, 200 néző. 2012. július 20. Vezette: Farkas Ádám (Kelemen Attila, Berényi Ákos)
Egri FC – Nyíregyháza Spartacus FC (NB II. Keleti-csoport 7. hely) 1-1 (1-0)
Eger: Sztankó (Brljak, 46.) – Balog Zs. (Ganugrava, 46.), Kovács G., Knakal (Katona, 46.), Hamouz – Pavićević, Stanislaw, Dobrić (Koós, 69.), Farkas Á. – Koós (Moises, 46.), Pisanjuk.
Nyíregyháza: Balogh J. (Sánta, 46.) – Sipos, Ambrusz, Farkas A., Ur (Dajka, 69.) – Petneházi (Kovács Á., 46), Davidov, Szilágyi K. (Reznek, 62.), Pákolicz – Germán, Montvai (Simon A.).
Gólszerző: Koós (14.), Kovács Á. (72.)

Sérült: Debreceni Dávid, Romhányi Tamás
Új igazolások: Albert Ádám, Marcus Tanq (brazil), Németh Norbert, Michael Stanislaw (osztrák)
Próbajátékon: Ganugrava, Giorgi (grúz válogatott, Győri ETO), Burjak, Darko, (kapus, szlovén), Moises, Avila Perez (spanyol, Birkirkara FC, Málta), Kovács Gábor (Vasas)
A korábbi próbajátékosoktól már elköszöntek!