Böjte Csaba a Bazilikában

Család, szülőföld, becsületes munka – ezekre az értékekre hívta fel a figyelmet Böjte Csaba ferences szerzetes, aki szentmisét mutatott be szombaton a Bazilikában. Az erdélyi árvák pártfogója az egri Fertálymesteri Testület meghívására érkezett városunkba, ahol találkozott az Egerben vendégeskedő magyarfalusi csángó gyerekekkel és paptestvéreivel is.

Böjte Csaba ferences szerzetes, a Szent Ferenc Alapítvány létrehozója évek óta több ezer gyermeken és családon segít, iskolákat, intézeteket, kollégiumokat alapít, árva, illetve kallódó gyermekeket karol föl, ment meg a kilátástalan sorstól. Ahová csak megy, óriási hatással van a környezetére. Hiteles ember, akit csak nyitott szívvel lehet hallgatni. Reményt, örömet varázsol gyerekek, felnőttek arcára. Olyan fajta önzetlenségről tesz tanúságot, amely megmozgat mindenkit, és adakozásra buzdít. Az erdélyi árvák pártfogója az egri Fertálymesteri Testület meghívására szombaton este városunkba látogatott, ahol szentmisét mutatott be a Bazilikában. Csaba testvér szentbeszédében arról beszélt: összefogással, becsületes munkával már itt a Földön megvalósíthatjuk Isten országát.
Boldogságunk nem az anyagi javak hajszolásából, hanem abból fakad, ha otthon, szülőföldünkön, becsületes munkával, szeretteink körében éljük életünket. Erre Jézus maga nyújt példát, 30 éves názáreti élete is a család, a szülőföld, az alkotó tevékenység szeretetéről tanúskodik. Ez a krisztusi út ma is, a XXI. század elején is járható út- hangsúlyozta Csaba testvér.
A látogatás alkalmából gyűjtést is szerveztek a Dévai Szent Ferenc Alapítvány javára. A meleg és szívélyes fogadtatásnak köszönhetően a szerzetes ígéretet tett, a fertálymesterek meghívásának ezentúl minden évben eleget tesz.