Tehetségkutató versenyt is rendeznek a II. Országos Bárzenész Találkozón

Második alkalommal találkoznak a bárzene képviselői Egerben. Az idén kétnapos programot a szakma képviselőinek fellépése mellett a Trilla elnevezésű zenei verseny és annak gálája, valamint szakmai előadások színesítik.

41 előadó több mint 70 produkcióját hallhatja a közönség azon a zenei tehetségkutató versenyen, mely a II. Országos Bárzenész Találkozó nyitó programja lesz a egri bevásárlóközpontban. Az országos versenyre énekesek és zenészek jelentkezhettek, akik a könnyűzene különböző ágait képviselik a dzsessztől az operettig. Gonda László szervező a verseny legfőbb céljának azt tartja, hogy az élő, hangszeres zene értékére felhívják a figyelmet egy olyan időszakban, amikor egyre inkább a gépzene kerül előtérbe a vendéglátásban, de fontosnak tartják a műfaj népszerűsítését is.
A verseny jövő hét csütörtökön indul az egri bevásárlóközpontban, az est sztárvendége Falusi Mariann és Sárik Péter lesz.
A másnap megrendezett érsekkerti gálaműsoron fellépnek meghívott művészek, a díjazottak és a zsűri tagjai is. A meghívottak között egri művészeket is hallhat a közönség, többek között Baráth Zoltánt, Dobó Katicát, Halmos Andrást, Saárossy Kingát. Sztárvendég Bangó Margit és Rácz Kati lesz. A programot szakmai előadásokkal egészítik ki, melyeket a Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban hallhatnak az érdeklődők.