Bővítené Eger a kerékpárút-hálózatot

Tíz kilométeres kerékpárút-hálózat épülhet Egerben. Az önkormányzat a beruházás megvalósítása érdekében pályázatot nyújt be az Új Széchenyi Terv Észak-magyarországi Operatív Programjára, valamint döntött a pályázathoz szükséges önerő biztosításáról is. A tervezett fejlesztéssel kapcsolatban várják a bringások észrevételeit, javaslatait, a legjobb ötleteket beépítik a programba.

Az önkormányzat régóta tervezi az észak-déli kerékpárútvonal hiányzó szakaszainak megépítését, amelyre most lehetőség nyílik egy sikeres uniós pályázatnak köszönhetőn. A célra maximum 500 millió forintot nyerhet a város, a közgyűlés a tervezett beruházás megvalósításának önerejére már jóváhagyott 25 millió forintot. A tervek szerint kerékpáros összeköttetés létesülne a belváros, az Érsekkert, a Tűzoltó Múzeum, Felnémet városrész és a Felsőtárkányi-tó között. Ezenkívül a Deák Ferenc úti kerékpárutat összekapcsolnák a Szépasszonyvölggyel, a vasútállomás és a Markhot Ferenc Kórház közelében pedig egy-egy 20 férőhelyes kerékpár-tárolót is kialakítanának.
A pályázatot augusztus 31-ig kell benyújtani, eddig az időpontig több szakhatósággal és ingatlantulajdonossal kell egyeztetnie az önkormányzatnak, igyekeznek azonban minden problémát elhárítani- tette hozzá a polgármester. Várják a kerékpárosok észrevételeit is, igényeik felmérésére internetes kérdőívet tesznek közzé a város honlapján.
A kérdőíves felméréshez nyereményjáték is kapcsolódik, a nevüket, címüket feltüntető válaszadók között egy négynapos hévízi nyaralást sorsolnak ki. A fejlesztéssel kapcsolatban lakossági fórumot is tartanak a Városháza dísztermében július 30-án, hétfőn 17 órakor.