Felújítják az extrém parkot

Jövő hétre felújítják az Egrix pályáját. Kitakarítják az udvart, megjavítják az elemeket. A szórakozóhely és a sportpálya bezárása után néhány szülő vette a kezébe az ügyet, hogy gyerekeik nyáron tudjanak hol sportolni. Hamarosan szakosztályt is alakítanak.

Takarítanak, csiszolnak, festenek a fiúk az Egrix udvarán. A hely áprilisban zárt be. Az üzemeltető akkor azzal indokolta a lépést, hogy növekedtek a költségek, a fiataloknak pedig nincs pénzük. Nemcsak egy szórakozóhely csukta be a kapuját, hanem egyben a város egyetlen extrém sportpályája.
Közben megkeresték az alpolgármestert olyan szülők, akiknek a gyerekei rendszeresen jártak ide sportolni. Ők azt szerették volna, ha a fiúk nyári szünetben használni tudják a pályát.Délelőtt takarítanak, délután pedig az elemeket javítják. Legalább 50-70 fiatal részt vesz a munkában. Olyanok, akik szeretnék használni az extrém parkot, és ezért dolgozni is hajlandók.Rázsi Botond alpolgármester úgy fogalmaz: ez a felújítás ideiglenes. Párhuzamosan beadtak egy pályázatot, ha ez nyer, nemcsak a sportparkot, hanem a klubot is szeretnék felújítani és programokkal megtölteni. A pálya a jövő hétre elkészül. A szülők egyébként egy szakosztályt is alakítanak, ez is hivatalossá válik napokon belül. És akkor minden adott lesz, hogy a nyári szünetből még hátralévő másfél hónapban deszkázhassanak, bringázhassanak és főleg rollerezhessenek a fiúk. Egyelőre persze csak azok, akik részt vettek a munkában – később, aki kedvet érez, csatlakozhat.