Eger Csillagai már a kirakatokban is

Az 1552-es dicsőséges várvédelem 460. évfordulójához kapcsolódva idén már negyedik alkalommal hirdette meg a Kereskedők Eger Belvárosáért Egyesület és az egri önkormányzat a kirakatversenyt. A szervezők ily módon is szeretnének „Eger csillagai” -Dobó és társai, valamint ismert, egri kötődésű emberek- előtt tisztelegni. Az eredményhirdetés július 21-én, szombaton a Történelmi Vigasságok keretében lesz.

Habis László polgármester a versenyt beharangozó sajtótájékoztatón hangsúlyozta: az önkormányzat örömmel támogatja a kezdeményezést, amely a kereskedők, vendéglátók összefogásának szép példája. A verseny évről évre megmozgatja a kereskedők és a helyiek fantáziáját.
A polgármester hozzátette: az önkormányzat idén 400 ezer forinttal járul hozzá a program magas színvonalú megrendezéséhez. Szabó József, a Kereskedők Eger Belvárosáért Egyesület elnöke arról beszélt: a versennyel szeretnék a járókelőket megállásra késztetni, minél több embert visszacsábítani a belvárosba. Az idei téma az Egri Csillagok világa, amely nem kifejezetten a Bikavér fehér párjáról, hanem azon emberekről szól, akik sokat tettek a város jó hírnevének öregbítéséért. Elhangzott: az idei felhíváshoz 20 üzlet csatlakozott. A szakmai zsűri július 16-án, hétfőn tekinti meg a versenykirakatokat.
Az érdeklődők emailben vagy sms-ben adhatják le voksaikat, július 20-án éjfélig. A szavazók között az egyik helyi rádióban naponta egy-egy palack bort sorsolnak ki. Fődíj egy 25 ezer forintos utazási utalvány.