Csobbanj Európával

Mivel az emberek nagy része nyáron inkább a strandokra, fürdőhelyekre vágyik a különböző irodák helyett, ezért az Európai Bizottság új programja a nyári szezonhoz igazítva „strandra viszi” az uniós információt az Europe Direct irodák segítségével. A Csobbanj Európával országos kampány keretében június 23. és augusztus 19. között 36 magyarországi strandon ügyelnek a tájékoztató irodák munkatársai.

A strandon pihenők bármilyen uniós lehetőséggel kapcsolatos kérdést feltehettek az irodák munkatársainak, legyen az uniós utazással, továbbtanulással, munkavállalással, pályázatokkal, támogatásokkal vagy éppen nyugdíjakkal kapcsolatos. Az országos roadshow keretében nemcsak uniós kérdésekre kaphatnak választ az érdeklődők, de sokféle szórakoztató uniós játék és ajándék vár a kitelepülő uniós standoknál. Az Európai Bizottság május 9-én indította el ezt a kampányát.
A tapasztalatok szerint örülnek az emberek, hogy van ilyen lehetőség, szívesen elmondják a véleményüket. Az Európai Bizottság honlapjára folyamatosan tesznek fel újabb és újabb kérdőíveket. Ezeket az „Az Ön jogai, az Ön jövője” elnevezésű aloldalon találják meg.