Támogatás társasházaknak

Összesen 7,5 millió forinttal támogatja az önkormányzat négy egri társasház felújítását. A lakóközösségek önerőt gyűjtöttek, majd pályáztak a támogatásra. Az érintett társasházaknál tető és homlokzatfelújítást végeznek.

A Deák Ferenc utca 62. szám alatt lévő társasháznál a tetőt cserélik le hamarosan. A harminc éves épületen elöregedett a pala és a lapostető szigetesése sem a régi. Négy lakásban rendszeresen beázás van. A tető felújítását több éve tervezi a társasház. A 622 négyzetméternyi palafedés és az 500 négyzetméteres lapostető felújítására 12 millió forintot kell fordítaniuk. A közgyűlés legutóbbi ülésén pedig úgy döntött hárommillió forinttal támogatja a tető cseréjét.
Így ősszel el is kezdődhet a munka a 32 lakásos tárasasházban. De nemcsak itt. Az önkormányzat további 4,5 millió forintot adott a Deák Ferenc út 4., az Érsek u. 2. és a Rákóczi u. 21-23. szám alatti társasházak magánerős felújítására. Idén a város újragondolja a támogatási szabályozást. Abban bíznak, hogy hasonló feltételekkel jövőre is támogathatják a társasházi felújításokat.