Világhírnév és Egerszalók

Egerszalók az új Multimédia Inkubátorház és Klaszterközpont kialakításával a turisztika és borászat mellett újabb nevezetességgel bővül. Az itt dolgozók munkái révén a 3D-s filmgyártás egyik kiemelt központja jöhet létre az Eger melletti településen.

A képek önmagukért beszélnek. Ezeket a felvételeket David Attenborogh természetfilmesei is használták, de az egri várban, vagy szaúdi és amerikai reklámokban is találkozhatunk Magyar Ádámnak és csapatának munkáival.
– Büszkék vagyunk arra, hogy ez a fiatalokból álló lendületes csapat jó eséllyel világhírűvé válhat. Ezek a munkák itt, Egerszalókon a korábbi általános iskolában kialakított professzionális 3D Multimédia Inkubátorház és Klaszterközpontban készülnek – mondta az átadáson Tőgyi Gábor, polgármester.
Jelenleg nyolc cég dolgozik az épületben.
Az inkubátorház és klaszterközpont kialakítására a sikeres pályázati elbírálás után 111 millió forint támogatást kaptak. 2010 májusában kezdődött a beruházás.
Az épület korszerűsítése lezajlott, az infrastruktúra fejlesztése közel 80%-ban megvalósult. A 3D-computer-animációs munkálatokat egyedi, helyi alkalmazások és fejlesztések, a 3D-filmkészítést pedig saját tervezésű 3D-kamerák segítik.