Bikavér, Egri Csillag, rozé – négy nap és négy éjjel folyt a bor

A szervező hegyközség egyelőre nem tudja, pontosan mennyien látogattak ki a bikavérünnepre a négy nap alatt. Az biztos, hogy több pohár és több bor fogyott, mint tavaly. Ebben az évben megnövelték a fesztiválterületet, a tó környékén is lehetett borozni. A hétvégén felvonultak a veterán járművek, új tagokat avatott az Európai Borlovagrend Egri Bikavér Legátusa. Csaknem 700 ezer forint folyt be a művészi hordók árverésén. Az ünnep utolsó napján a Donát-szobornál könyörögtek a jó termésért, este pedig átadták a legjobb étel és bor párosításáért, valamint a legjobb egri bikavérnek járó díjakat. Mindkettőt az Egri Korona Borház kapta.

Negyven borászat és 21 étterem kínálta étel és bor párosításait az Érsekkertben négy napon keresztül. Kacsa, bárány, szarvas volt a séfek legkedveltebb alapanyaga. A szökőkút mellett álló színpadon a fesztivál ideje alatt folyamatosan léptek fel zenekarok, folyamatos volt a program az Egri Csillag színpadon is. Szombaton felvonultak a kiállított veterán járművek városban. Délután pedig az Európai Borlovagrend Bikavér Legátusa avatott új tagokat.
Elárverezték az Egri Borbarát Hölgyek művészi hordóit. A hordók kikiáltási ára 20 ezer forint volt. Összesen 694 ezer forint folyt be, úgy tervezték, hogy legalább egy kunyhót felépítenek ebből a pénzből, olyat, ami az Egri Csillag legendájában szerepelt.
Vasárnap a Donát-szobornál könyörögtek. A borbarát hölgyek, a borrendek és a fertálymesterek Szent Donáthoz fordultak, hogy hárítson el villámot, szelet, jégesőt. Áldást kértek a határra, a termésre, a termelőkre. Vasárnap, az ünnep utolsó napján kihirdették, melyiket találták a legjobb étel – bor párosításnak, a legjobb bikavérnek. Mindkettőt az Egri Korona Borház nyerte.