MLSZ kontra Egri FC

Szerdán elkészült a labdarúgó NB I sorsolása. Ebben az szerepel, hogy az újonc egriek minden hazai mérkőzésüket Debrecenben játsszák, mivel a stadion alkalmatlan a mérkőzések rendezésére. Korábban, a hatósági bejáráson, ahol az MLSZ képviselői is jelen voltak, rögzítették a hiányosságokat és a klubnak július 20-ig adtak haladékot ezek pótlására. A világítás kiépítésére pedig október 15-ig. Az Egri FC a nevezés leadásakor – a kiemelt mérkőzésekre gondolva – valóban Debrecent adta meg alternatív helyszínként.

Az NB I-es holtszezon főhíre – sajnos – az egriek pályájával, indulásával kapcsolatos. Amikor az NB I-es licenckérelmet beadta a klub, akkor még nem rendelkezett NB I-es minősítéssel a pálya, mivel még folyt az NB II-es bajnokság. Június 11-én kérelemmel fordultak az MLSZ elnökéhez, amiben pályaminősítő szakreferenst és halasztást kértek a villanyvilágítás kiépítésére. A kérelmet nem utasították el. Június 20-án az érintett szakhatóságokkal és az MLSZ képviselőivel együtt pályabejárást tartottak, rögzítették a hiányosságokat. A jegyzőkönyvben július 20-i határidőt állapítottak meg a hiánypótlásra.
A rendőrséggel mi is bejártuk a pályát. A legfontosabb kritérium, a kamerás ellenőrzőrendszer bérlés után rövid idő alatt telepíthető. A betonlelátókat meg kell erősíteni.
A külső kerítést is meg kell emelni, hiszen jelenlegi állapotában be lehet rajta mászni és adott esetben pirotechnikai eszközöket is be lehet adni. Új TV-s kameraállások, konténeres illemhely szükséges még, illetve eredményjelző berendezés. Ezeket rövid idő alatt lehet pótolni. A világításhoz szükséges oszlopok alapozása jövő héten kezdődik. Az ügyvezető úgy tájékoztatta a televíziót, a kerítéseket több méteres, szerkezetkész állapotban szállítják a stadionba. Gyorsan helyükre lehet illeszteni. A pálya tulajdonosa a város. Az NB I-es működéshez, a fejlesztésekhez komolyabb együttműködés szükséges a város, a működtető Sportiskola és a klub részéről. A rekonstrukciós munkálatokat a klub finanszírozza. Erre a TAO-s pénzeket csak utólag, a 30 % önrész igazolásával lehet lekérni. Első hazai mérkőzését a Siófok ellen, a második fordulóban, augusztus 3-án vívja az Eger. Az MLSZ az egriek hazai pályájának Debrecent adta meg. A főtámogató, Jámbor János ezt követően jelezte, hogy átgondolja további egri szerepvállalását, ha ez így marad. Nyílt levélben fordult a klub az MLSZ-hez, amire – egyelőre – elutasító választ kaptak.
Egyébként szombaton 14 órától, a Besztercebánya ellen újabb előkészületi mérkőzést játszik a csapat – Pétervásárán.

2012. július 7., szombat, Pétervására, Bocsi Attila Sporttelep
14:00 Egri FC – FK Dukla Banská Bystrica (szlovák I. o. 9. hely)
Jegyár: 250 Ft