Levegőbe repültek a talár sapkák a diplomaosztón

1570 hallgató fejezte be sikeresen tanulmányait a 2011-2012-es tanév tavaszi félévében az Eszterházy Károly Főiskolán. Délelőtt a Bölcsészettudományi Kar és a Természettudományi Kar végzett hallgatói, délután a Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, valamint a Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar végzősei vehették át okleveleiket. Az intézményben először avatták doktort, a Történelemtudományi Doktori Iskola első hallgatója summa cum laude minősítéssel végzett.

A hőség miatt nem a megszokott helyszínen, a Líceumban rendezte az Eszterházy Károly Főiskola a diplomaosztót, a végzett hallgatók az egyik egri hotelben vehették át oklevelüket. Alapképzésben 613-an, mesterképzésben 519-en tettek záróvizsgát az elmúlt hetekben. Hagyományos főiskolai és egyetemi képzésben 58 hallgató, szakirányú továbbképzésben 135 fő szerzett szakképzettséget. Felsőfokú szakképzésben 245 hallgató szerzett bizonyítványt.Dr. Hauser Zoltán rektor köszöntőjében bejelentette: a főiskola Eszterházy Emlékévvé nyilvánítja a 2012/2013-as tanévet annak emlékére, hogy az intézmény névadó püspöke 250 éve, 1762. június 29-én érkezett Egerbe. Ezenkívül 1763-ban kezdődött az egyetemi ház építése és az egyetem iránti kérelem benyújtásának időpontja is erre az időpontra tehető. Dr. Mózes Mihály a Bölcsészettudományi Kar dékánja ünnepi beszédében nyitottságra, igényességre és szorgalmas munkára ösztönözte a frissen diplomázottakat. Arra buzdította a végzősöket ápolják és öregbítsék Eger hírnevét, folytassák tanulmányaikat, vegyenek részt továbbképzéseken, térjenek vissza a Líceum patinás épületébe.
Az ünnepségen kitüntetésekben részesültek a kimagasló szakmai tevékenységet végző és a közösségért érdemben munkálkodó oktatók és hallgatók. Gyurgyák János személyében először avattak doktort a főiskolán, a Bölcsészettudományi Karon működő Történelemtudományi Doktori Iskola első hallgatója summa cum laude minősítéssel végzett.