Jókedv, barátságos légkör, odafigyelés-véget ért a szalézi nővérek tábora

Befejeződött a Segítő Szűz Mária Leányainak tábora, az úgynevezett nyári oratórium, ahol idén is sok élménnyel, tudással, újonnan kialakult barátságokkal gazdagodhattak a gyerekek. A szervezők két héten át színes és izgalmas programokkal várták a nyári vakációjukat töltő fiatalokat.

Mosolygó fiatalok, vidám zene és családias hangulat fogadta a gyerekeket minden nap a szalézi oratóriumokban. A program reggel kilenckor közös tánccal, kötetlen játékkal vette kezdetét, majd nagycsoportos foglalkozással folytatódott. Ennek keretében egy-egy színdarabot néztek meg a gyerekek, amelynek mondanivalóját kisebb csoportokban, fiatal segítők, animátorok segítségével beszélték meg . Ebéd után kézműves foglalkozásokkal és szabad játékkal tölthették az időt a résztvevők, de uszodalátogatás, szentendrei kirándulás és sorverseny is színesítette a programot. Az oratórium legfőbb célja a közösségre nevelés, az egymásra figyelés, az összetartozás érzésének erősítése.
A nyári oratórium nemcsak a gyerekeknek, az animátoroknak is hatalmas élmény.
A különböző, 6-14 éves életkorú gyermekek közül sokan már évek óta itt töltik szabadidejüket testvéreikkel, barátaikkal. Volt, aki először csatlakozott.
A tábor szentmisével és nyársalással zárult, amelyre a szülők is meghívást kaptak.