Vízosztás, hűsölés a kánikulában

Július 9-ig meghosszabbította a hőségriasztást az országos tisztifőorvos. Bár a meteorológusok szerint záporok, zivatarok várhatók, a hőség nem fog mérséklődni. Egerben ma vizet osztottak a Dobó téren a járókelőknek.

Negyven fokot mutatott a hőmérő a Bazilikánál ma délben. Aki tehette az árnyékba húzódott a tűző nap elől. A megyei tisztifőorvos arra figyelmeztet, hogy a kánikulában komolyan kell venni az intelmeket. A nagy meleg az idősek szervezetét terheli meg leginkább. Az önkormányzat vizet osztott ma a Dobó téren. Amíg tart a kánikula így is felfrissülhetnek az arra járók. A hőségriadó ideje alatt a hétvége kivételével ugyanis naponta 11 és 15 óra között osztanak vizet. Emellett ivóvízcsapokat és locsoló berendezést telepítettek a Polgármesteri Hivatal elé. Tilos azonban a szökőkutakban hűteni magunkat. Ezek a vizek ugyanis egészségre káros vegyszereket klórlúgot, trisót és hipót tartalmaznak.
Fontos, hogy a nagy melegben keveset tartózkodjunk a napon és fogyasszunk sok folyadékot, lehetőleg ásványvizet. Kerüljük a koffein és alkohol tartalmú italokat.