Felkészülés: Egri FC – Újpest 3-4

A labdarúgó NB I-ben újonc egriek első, Pétervásárán játszott hazai előkészületi mérkőzésükön az Újpestet fogadták. Az első félidőben hat gólt láthattak a nézők. Az Újpest nyert 4-3-ra. Az Egri FC-nél nyolc próbajátékos lépett pályára.

Az Újpest első előkészületi mérkőzésén szerepelt, így a nyáron érkezett új vezetőedző, a volt belga válogatott Jos Daerden Pétervásárán mutatkozott be, mint ahogy a friss igazolások közül a francia Grégory Christ is. Az egrieknél nyolc próbajátékosnak adott lehetőséget a bizonyításra Simon Antal. A több mint négyszáz néző ha esőt nem is, de 40 perc alatt igazi gólzáport láthatott. A 6. percben előbb az újpesti Kovács Dániel félpályás sprintjét követően Remili Mohamed lőtte a vezető gólt, majd két percre rá a korábban előkészítő Kovács Dániel fejelhette kapura Christ beadását – 2-0 az Újpestnek. A következő tíz percben egyenlített az Eger. Mihajlovic átadásba Hrisztov lépett bele, a lepattanó labda a Váctól próbajátékon levő Albert elé került, aki Pisanjuk kényszerítője után kilépett a védők közül és Balajcza mellett gurított a hosszú sarokba. A 20. percben egri szögletet követően Pisanjuk csúsztatott a hosszún álló Balog Zsolthoz, aki kapásból kilőtte a rövid oldalt – 2-2. Hat perccel később a 16-oson belül szabálytalankodtak Pisanjukkal szemben, büntető. Koós Gábor belőtte – 3-2 az Egernek. A 38. percben Remili Mohamed addig vezette a labdát az egriek fiatal észt válogatott védőjére, Indermittére míg lövőhelyzetbe került, amit aztán gólra is váltott – 3-3. Az első félidőben veszélyesebb helyzetből több akadt egri oldalon, de maradt a döntetlen.
A második félidőben több csere volt mindkét oldalon. A végeredményt közülük egy, az újpesti Nikon állította be, 4-3-ra nyert az Újpest.
Az Újpest legközelebb Bécsben, majd Belgiumban játszik előkészületi mérkőzéseket. Az egriek szombaton 14 órától ismét Pétervásárán lépnek pályára, ezúttal a szlovák I. osztályú Besztercebánya ellen.
Simon Antal a mérkőzés után, a próbajátékosokkal kapcsolatosan kérdésünkre még megjegyezte, hogy Németh Norbert és Albert Ádám szerződtetése tűnik a legvalószínűbbnek a most pályára lépők közül.
– Továbbra is keresünk még egy jó kapust, Sztankó egyedül van. Ezen kívül belső védőre is szüksége van a csapatnak, hiszen a védekező középpályás Pavićević továbbra is sérült. Előre is kell egy ember. Olyan aki ezekből a helyzetekből, játékszituációkból többször betalál – mondta a vezetőedző.
A felkészülés Pétervásárán folytatódik. A tervek szerint a bajnoki rajt előtti utolsó két hétben már Egerben tréningezik a csapat.
A bajnoksággal kapcsolatos hír, hogy a 2012/13-as NB I-es szezon sorsolása szerdán volt. Az első fordulóban, július 27-én pénteken Szombathelyre utazik a csapat.

Az Eger 3. felkészülési mérkőzése
Pétervására, Bocsi Attila Sporttelep, 400 néző. 2012. július 3. V.: Nagy Róbert (Kelemen Attila, Pápai Zoltán)
Egri FC – Újpest FC 3-4 (3-3)
Eger: Rajić (Bogdanovs, 46.) – Preklet, Indermitte (Katona A., 65.), Knakal, Hamouz – Albert Á. (Németh N., 46.), Balog Zs. (Messi Junior, 80.) – Koós (Eszlátyi, 42.), Dobrić (Farkas Á., 46.), Hrisztov (Tanq, 60.) – Pisanjuk (Pavlov, 46.)
Újpest:
/1. félidő/: Balajcza – Szokol, Vermes, Mihajlović, Pollák – Christ, Litauszki, Proesmans, Kovács D. – Remili, Zamostny.
/2. félidő/: Horvát T. – Nagy P., Proesmans (Nagy J., 70.), Litauszki, Fodor M. – Christ, Egerszegi, Balogh B., Remili (Barczi, 58.), Kovács D. (Nikon) – Szabó B.
Gólszerzők: Remili /0-1/ 6., Kovács D. /0-2/ 8., Albert Á. /1-2/ 13., Balog Zs. /2-2/ 20., Koós /3-2 – 11-esből/ 26., Remili /3-3/ 38., Nikon /3-4/ 71.

Sérült: Debreceni Dávid, Romhányi Tamás, Piller József, Čedomir Pavićević
Próbajátékon: Albert Ádám (Dunakanyar-Vác, NB II), Eszlátyi István (BKV Előre SC, NB II), Marcos Tanque (CA Cambé, Paraná 3. osztály, Brazília), Dušan Mileusnić (szerb, Vasas, NB I), Joel Indermitte (észt felnőtt és U19 válogatott, FC Viljandi, észt Meistriliiga), Nenad Rajić (kapus, szerb, Alki Larnaca, ciprusi Divízió A), Marks Bogdanovs (kapus, lett, FK Jelgava, lett Virsliga), Németh Norbert (Budapest Honvéd FC, NB I), Messi Eugene Junior (kameruni-francia)

A következő előkészületi mérkőzés:

2012. július 7., szombat, Pétervására, Bocsi Attila Sporttelep
14:00 Egri FC – FK Dukla Banská Bystrica (szlovák I. o. 9. hely)
Jegyár: 250 Ft