XIII. Országos Strandvízilabda Bajnokság, egri selejtező

A 13. országos strandvízilabda bajnokság második, egri selejtezőjében négy csapat versengett a döntőt jelentő első hely megszerzéséért, közülük kettő egri: a főleg fiatalokból álló Alfa Bár és az idősebbeket felvonultató Egri Vízmű. Az egri tornát a több junior válogatottat felvonultató fővárosi Izom Bláz nyerte, így ők csatlakoztak másodikként a budapesti döntő mezőnyéhez.

A strandon látható táblák tanúsága szerint az 50-es medencében tilos a labdázás. Ezt a tiltást az elmúlt hétvégére feloldották, amit meg is örökítettünk. Ehhez nem kellett más, mint az idei strandvízilabda bajnokság egyik selejtezőjének megrendezése. A négy selejtező győztese a londoni olimpiára készülő magyar válogatott utolsó hazai tornáján, július 15-én a Margitszigeten mérkőzik meg egymással a 2012-es strandvízilabda bajnoki címért a Szuperdöntőben.
A második, egri selejtezőben négy csapat versengett: két egri, a főleg fiatalokból álló Alfa Bár és az idősebbeket felvonultató Egri Vízmű; valamint két fővárosi alakulat: a RETR-O SC és a több junior válogatottal felálló Izom Bláz.
A házirangadó, vagyis az Alfa Bár-Egri Vízmű összecsapás előtt mindkét csapatnak egy-egy győzelme volt. Mindkét alkalmi egri alakulat az OB II-es Egri Vízműre épült, de az Alfa Bárban jobbára a fiatalok, míg a Vízműben az idősebb játékosok húztak sapkát – néhány idegenlégióssal, Chilkóval, a két Bunschuhval, Báránnyal, Binderrel, Szabó Gergővel kiegészülve.
Győzött a rutin, 6-5, 6-3-ra diadalmaskodott az Egri Vízmű. A továbbjutásról döntő Izom Bláz – Egri Vízmű derbi a végére maradt. Itt a fiatalság, vagyis az Izom Bláz,felülkerekedett az “öregeken”, így a balatonfüredi győztes, Minune Basso mellé ők csatlakoztak másodikként a fővárosi döntő mezőnyéhez. A harmadik forduló Nyíregyházán, a negyedik pedig Balatonlellén lesz.

Az egri selejtező végeredménye: 1. Izom Bláz, 2. Egri Vízmű, 3. Alfa Bár, 4. RETR-O SC