Böjte Csaba gyerekotthonainak gyűjtöttek

A jól végzett munka öröméről beszélt Böjte Csaba az andornaktályai búcsún. A ferences szerzetes azt mondta: merjünk nekiállni tündérkertté tenni a Kárpát-medencét becsületes munkával. Az andornaktályai polgármesteri hivatal és az egyházközség gyűjtést szervezett Böjte Csaba gyermekotthonainak. Élelmiszert, tisztálkodási szereket és több mint félmillió forintot adományoztak.

Vágyjunk arra, hogy alkossunk, teremtsünk, a teremtő Istennek társai legyünk – kezdte Böjte Csaba atya a szentmisét Andornaktályán. Sarlós Boldogasszony ünnepén a fizikai munka becsületének visszaadásáról beszélt. A jóléti társadalom véget ért, olyat kell helyette létrehozni, ami a munkára épül – fogalmazott. Mária, József és Jézus élete is kemény, kétkezi munkából állt. Nem volt segély, támogatás, uniós pályázat – fogalmazott Böjte atya. Úgy látja: annak az embernek az életét veszik el, akinek segélyt adunk, és nem dolgoznia kell
Szerinte a munka szeretetére kell nevelni a gyerekeket is, mert azzal a gyerekkel, akit megkímélnek az élet nehézségeitől, nem tesznek jót.
Merjünk nekiállni tündérkertté tenni a Kárpát-medencét becsületes munkával – mondta Böjte Csaba. Ha van jövő – az csak a munka által lehetséges.
Andornaktálya nemcsak a búcsújára hívta meg Böjte Csabát. A településen gyűjtöttek is nekik.
A Szent Ferenc Alapítvány 67 településen végez gyermekvédelmi szolgálatot, 2370 gyerekeket látnak el. Az andornaktályaiak tartós élelmiszert, tisztálkodási szereket, pénzt adományoztak.