Közgyűlés II.: nem tartanak nyári szünetet

Mégsem tart nyári szünetet a városi közgyűlés, így döntöttek csütörtökön a képviselő-testület tagjai. Az ülésen szó volt még az egri iskolák kompetenciamérésének eredményeiről, az ifjúsági iroda működéséről. A testület támogatást adott alapítványoknak és négy társasház magánerős felújításához is.

A közgyűlés elfogadta a Biosziget Rehabilitációs Alapítvány szakmai beszámolóját. Döntöttek támogatások odaítéléséről is. A Segít a Város Alapítványnak 500 ezer forintot javasoltak, hogy visszaállítsák az Eged hegyről ellopott keresztet. Ugyancsak 500 ezer forint támogatást adnak az Állatokat Védjük Együtt Alapítványnak a menhely működtetésére. Hamarosan kibővülhet Egerben a Gerle köz, a képviselők arról döntöttek, hogy a város megvásárolja az ehhez szükséges ingatlant. Ugyancsak támogatták a Kőlyuki pincesor néhány telekrészének eladását. Az így befolyó összeget a pincesor előtti terület parkosítására fordítják.
Habis László polgármester előterjesztésében sajnálatát fejezte ki az iránt, hogy a Skála Centrum Kft.-vel nem tudtak megegezni a belváros rehabilitáció kapcsán. Mint mondta: az épület nem illeszkedik a városképbe, ennek ellenére olyan megoldást keresnek, ami mindkét félnek megfelelő. A város szeretné elérni, hogy legalább az épület homlokzatát rendbe tegye a tulajdonos.
A közgyűlésen döntés született arról is, hogy négy újabb társasház magánerős felújításához nyújtanak pályázati támogatást. A polgármester ismertette az önkormányzat harmadik negyedévi feladattervét is. Javaslatot tett arra, hogy a közgyűlés ne tartson nyári szünetet, a város számára fontos témákat tárgyalják meg egy július 13-ai közgyűlésen.
Rázsi Botond ismertette az egri iskolák kompetencia méréseinek eredményeit. Elmondta, hogy az általános iskolák jól teljesítenek. A gimnáziumok kiemelkedő, a szakközépiskolák nagy többsége pedig jó vagy közepes eredményt hozott.
Lombeczki Gábor beszámolt az Ifjúsági Információs Iroda megnyitása óta eltelt időszakról. Sikeresnek nevezte az iroda működését, tekintve, hogy 15 hét alatt 1800 fiatal látogatta meg az irodát.
A napirend utáni hozzászólások között Csathó Csaba arról számolt be, hogy az egriek a város több pontján is patkányokkal találkoztak. Javasolta a patkányirtás felülvizsgálatát.
A lakossági hozzászólók között Botka Tímea az ebrendészeti telepen folyó munkát sérelmezte. Kérte, hogy az ivartalanításban segítse az önkormányzat az egyesülete munkáját.
A közgyűlés zárt üléssel ért véget ahol többek között a városi díszünnepségen odaítélendő díjakról is döntöttek.